خوش آمدید

جستجو

تبلیغات





     

                                          به نام خدا                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      عسل چیست ؟ درسترین راه تشخیص عسل کدام است ؟                                                    

    ایا تا به حال به نحوه تولید محصولی که از سوپر مارکت ها تحت عنوان عسل  خریده اید توجه کرده اید ایا می دانید که این ماده چگونه تهیه شده است هدف شما از خرید عسل چیست تا چه اندازه این محصول را می شناسید برای شناخت این محصول از چه منابعی استفاده کرده اید به نظر شما این منابع تا چه حد معتبر بوده اند میزان اطلاعات این منابع از این محصول چه حد بوده است به نظر شما علت سر درگمی مصرف کنندگان در تشخیص چیست؟   تنوع نظریه ها  ویاناشناخته بودن عسل؟ ویا وجود سودجویانی که تعریف واقعی عسل را به خاطر  منافع شخصی خود تغییر داده اند؟ و قصد دارند با هر ابزار ی اعم از کتاب ،اینترنت و..... تعریف نادرستی از این مادۀ با ارزش ومقدس در ذهن مردم ایجاد کنند پس لازم میدانم در این زمینه  مطالبی را خدمتان عنوان کنم .

    ابتدا تعریف درست ازعسل : عسل شهد گلهاست که  از نوش جای گلها  ترشح وتوسط زنبور عسل جمع آوری شده و در کیسه عسل واقع در شکم  زنبور ذخیره و به کندو اورده و از راه دهان  در داخل سلولهای مومی تخلیه ودر فرصت مناسب طی عملیاتی رطوبت زدایی وغلیظ می شود ودر پایان عملیات سر سلول با موم پوشیده وقابل مصرف می شود .

      مهم :توجه داشته باشید که حذف هریک از قسمتهای این تعریف به هر دلیلی   دیگر تعریف واقعی از عسل نخواهد بود .

    زیرا افرادی به بهانه خشکسالی وکم بودن میزان تولید عسل ویا  به بهانه  های دیگر اقدام به تقلب عسل  می کنند که دراین صورت قسمتی از تعریف عسل را به نفع خود تغییر می دهند در اینجا سئوالی مطرح میشود ایا عسل ماده ایست که جدیدا مانند پیتزا ویا محصولات خوراکی دیگر تولید شده که بتوان این تعریف را به اقتضای شرایط  ونوع محتویات تغییر داد .            

    عسل در طول قرنها تابع یک تعریف آنهم تعریف واقعی عسل بوده چکونه می توان با یکسری توجیهات نادرست انرا به نفع خود تغییر داد عسل فقط به عنوان یک ماده دارویی وغذایی کاملا طبیعی با ارزش می باشد اگرقراراست با تغذیه  زنبورهای  کندوها توسط شکر ویا مواد قندی دیگر عسل تولید کرد وبه بهانه انکه زنبور بر روی ان تاثیرگذاشته وانرا آنزیم دار ودارای ارزش غذایی ودارویی کرده وبه مصرف کنندگان بفروشیم وپس نقش گیاهان دارویی را کم رنگ کرده ایم پس چرا باعث زحمت زنبوردارن درستکار می شویم که با تحمل سختی بسیار اقدام به تولید عسل طبیعی می کنند واگر قرار است هر ماده شیرین وغلیظ و انزیم دار عسل باشد  پس  بیاییم کار را راحت تر کنیم پوزه گاوی را وارد مربا کرده تا انزیمهای بزاق گاووارد  مربا شده وانرا انزیم دار کند تا تبدیل به عسل شود ودیگر زحمت پرورش زنبور را نیز نکشیم واز نیش ان نیز در امان باشیم پس اگر درستتر فکر کنیم در می یابیم که زنبور نقش چندانی در دارویی بودن عسل ندارد بلکه بیشترین تاثیر مربوط به گیاهان دارویی می باشد که زنبور عصاره انها را جمع اوری کرده است .                                                                            

     عصاره گیاهانی مانند آویشن ،خار شتر ،گون اسپرس ،گل گاوزبان و...

    پس  به نظر شما بهتر نیست به محصولی که با تغذیه کندوهاتوسط شربت شکر ویا  قندها    وعصاره ها واسانس های معطرشیمیایی تهیه میشود مربای زنبور خطاب کنیم تا اسم عسل این ماده با ارزش که در قرآن کریم نیز ازارزش دارویی ان ذکر شده خدشه دار نشود  تا هر محصول بی ارزشی جایگاه این ماده با ارزش را تخریب نکند و عده ای به  خاطر مصرف محصولات نا مرغوب به خود اجازه ندهند  ذکر دارویی بودن عسل در کلام خداوند وتحقیقات محققان را زیر سئوال ببرند واعلام کنند این موضوع صحت ندارد. زیرا بارها شنیده میشود که افراد عنوان می کنند مطالب ذکر شده در تحقیق محققان در مورد تاثیردرمانی  عسل صحت ندارد واین فکر از انجا ایجاد شده که متاسفانه بازار توسط محصولات تقلبی اشباع شده است و افراد دسترستی به عسل طبیعی ندارند و زنبورداران نیز توان رقابت با این محصولات بی ارزش را نخواهند داشت وکم کم مجبور به خروج از عرصه تولید خواهند شد.

    جای تاسف بیشتر زمانیست که عده ای به دخل تصرف در استاندارد تشخیص آزمایشگاهی عسل پرداخته و تدریجا با کاهش بندهای استاندارد ان را   کم کم به طرفی هدایت می کنند که عسلهای تقلبی   مجوز تولید یک محصول استاندارد را نیز دریافت کنند ودر انزمان به چه   منبع تشخیص می توان اعتماد کرد .

     img_1687.jpg

                                                                                                                                                                                                                                                      بیشتر بدانیم :

     

    -اگر با مواد شیرین مانند شربت شکر کندوها را تغذیه کنیم زنبورها انرا در سلولهای موم ذخیره و غلیظ کرده   وسر انرا باموم میپوشانند که متاسفانه اکثر عسلهای موجود در فروشگاهها از این نوع می باشند.

    -استاندار عسل مجموعه از دستورالعملهاست که  برای تشخیص عسل طبیعی از عسلهای تقلبی در ازمایشگاه مورداستفاده قرار می گیرد وکه متاسفانه کم کم تعدادی از بندها ی ان خواسته یا ناخواسته تو سط مسئولان امر در حال حذف شدن می باشد که در این صورت متقلبان عسل با خیال راحت و قانونی تقلب می کنند.

    ومتأسفم برای کارشناسانی که در برخورد با این موضوع سکوت می کنند.  وچرایش را نمی دانم!           

    - ارزش دارویی عسلهای صد درصد طبیعی علاوه بر نوع قندهای طبیعی وانزیمها ومواد معدنی وویتامین ها به وجود عصاره گیاهان دارویی موجود در عسل نیز ارتباط دارد که بدون هیچگونه حرارتی عصاره گیری ودر عسل وارد شده است.

     

    غلیظ شدن درعسل طبیعی بدون حرارت وخنک صورت می گیرد بنابراین تغییرفرومول  شیمیایی محتویات ان صورت نگرفته است.

    واین مورد خود از ارزشهای بسیار زیاد این ماده به عنوان مناسبترین گزینه برای تامین هیدروکربن مورد نیاز بدن می باشد.

    قیمت زیاد عسل طبیعی علاوه بر سختی استحصال   از طبیعت به   محدودیت مراتع طبیعی و تولید کم ان نیز ارتباط دارد که جوابگوی همه متقاضیان نیست که خود به خود بین عرضه وتقاضا نا هماهنگی شده وقیمت افزایش می یابد. اما قیمتهای هنگفت برای عسل غیر قابل قبول میباشد.

     واین افزایش قیمت عسل طبیعی  نمی تواند توجیه مناسبی برای متقلبان عسل باشد تا انرا بهانه کرده برای ارزانتر ارائه دادن عسل تقلب کنند.

    اسم عسل اسمی مقدس وتوام با اعتقادات ماست ومتقلبان حق ندارند محصولات تقلبی خود را به این اسم وارد بازار کنند و مردم ما قبل از انکه عسل را به عنوان غذا خریداری کنند مطابق اعتقادات بیشتر به عنوان دارو طلب می کنند وارائه عسلهای تقلبی با این اسم تدریجا پایه های اعتقادی افراد را ضعیفتر میکند زیرا نمی تواند نیاز مصرف کنندگان را براورده کند عسلهای تقلبی میبایست با اسم متفاوت از عسل وارد بازار شوند وبهترین اسم برای ان مربای زنبور عسل می باشد ودراین  صورت مصرف کنندگان نیز   گمراه نخواهند شد     

     

    (مربای زنبور به ماده ای عسل مانند گفته می شود که انسان انرا با تغذیه زنبورها توسط شکرومواد غیر طبیعی دیگر تولید کرده است.)                                                               وعسل فقط با تعریف واقعی ان بدون هیچ دخل تصرف در تعریف عسل بوده   وهمچنان باقی خواهدماند.

     

     و اما تعریف درست ازعسل : عسل شهد گلهاست که  از نوش جای گلها  ترشح وتوسط زنبور عسل جمع آوری شده و در کیسه عسل واقع در شکم  زنبور ذخیره و به کندو اورده و از راه دهان  در داخل سلولهای مومی تخلیه ودر فرصت مناسب طی عملیاتی رطوبت زدایی وغلیظ می شود ودر پایان عملیات سر سلول با موم پوشیده وقابل مصرف می شود

    -در بازاروخیابان روشهای زیادی برای  تشخیص عسل گفته می شود که هرگز به عنوان یک سند قابل اعتماد نیستند زیرا این سئوال مطرح می شود که ایا اولین بار این آزمایشات با عسل صد درصد طبیعی صورت گرفت ایا این احتمال وجود ندارد که اولین بار ازمایش با عسلهای تقلبی انجام شده با شد وفرد خواسته یا ناخواسته خصوصیات عسل تقلبی را ترویج می کند

    تنهامرجع تشخیص عسل آزمایشگاه می باشد انهم با رعایت همه موارد استاندارد عسل بدون هیچ کم کاست ودستکاری در موارد استاندارد بین المللی عسل.                                                                                                                             امیدوارم روزی را  شاهد باشیم که ایران به عنوان سالمترین تولید کننده عسل طبیعی در دنیا شناخته شود.و در این زمینه از معتمد ترینها باشیم .

     

    - خطر ناکترین مورد در تقلب عسل زمانیست که متقلبان برای تولید شربت شکر برای تغذیه زنبورها ازآبها الوده خروجی شهرها ورودخانه های غیر بهداشتی استفاده می کنند. اما در عسل طبیعی که از مراتع طبیعی استحصال می شود محصول کاملا ارگانیک وقابل اعتماد می باشد.

    تذکر- لازم است بدانید تغذیه کندوها باشربت شکر برای زمستان گذرانی مانعی ندارد زیرا زنبورداران در پایان فصل برداشت که عموما ماههای مردادوشهریورمی باشد   کندوها را از عسل تخلیه می کنند بنابرین زنبورها برای گذراندن فصل سرما نیاز به غذا دارند که زنبوردارکندوها را باشربت شکر تغذیه می کندکه این شربت شکر درطول زمستان مصرف شده ومقداری از ان که باقی می ماند  با شروع فعالیت زاد ولد درماه اخر زمستان مصرف می شود ودیگر اثری ازان در کندو باقی نمی ماند.     ممکن است در بعضی از سالها که شرایط تولید شهد توسط گیاهان بد است وامکان مرگ کلنی هاوجود دارد   زنبورداران تغذیه مصنوعی (اب شکر)کندو را انجام دهند که مانعی ندارد. اما اگر این تغذیه   درزمان مناسب بودن طبیعت برای افزایش تولید انجام گیرد تقلب محسوب می شود.

    انواع تقلب:

     1.بدترین حالت وحتی خطرناکترین حالت تقلب زمانیست که متقلب شکر وآب را ترکیب کرده وحرارت داده تا غلیظ شود وبرای طعم دادن به ان از مواد شیمیایی مانند اسانس بوی گلها ومواد نگهدارنده شیمیایی وجوش شیرین استفاده   ومقدار خرده های موم به ان اضافه کرده وبفروش می رساند که این حالت تقلب خطر ناکترین حالت تقلب می باشد .

     2.یکی دیگر از حالتهای تقلب اسقرار کندوها در کنار رود خانه ها وتغذیه  کندوها باشربت شکرویا با گلوگزتجاری می باشد که انرا با آب رودخانه ها رقیق و در اختیار زنبوران کندو ها قرار می دهند  که ممکن است این ابها آلوده نیز با شد که متاسفانه اکثر عسلهای موجود در بازار ازاین نوعند وبه شکل با موم نیز در بازار به وفوردیده می شوند.که بهتر است به این نوع   مربا زنبور بگوییم نه عسل

    3. حالت دیگر تقلب زمانیست که زنبوردارکندوها را در یک محیط پرگل گیاه که دارای شهد خوب می باشند مستقر کرده ودرحالیکه زنبورها شهد گلها را جمع اوری می کنند زنبوردار طمع کرده و در زمانهای خاص در طول روز  کندوهارا با آب شکر ویا مواد دیگرنیز تغذیه می کنند تابتوانند تولید بیشتر داشته باشند که قضاوت در مورد این گونه تولید را به شما واگذار می کنم.

     اما باید بدانیم همه موارد تقلب در آزمیشگاه قابل شناسایی است به شرط انکه همه بندها استاندارد بین المللی تشخیص عسل بدون کم کاست مورد برسی قرار گیرد و حذف هر بند از استاندارد باعث پنهان ماندن یک نوع از تقلبها خواهد شد .     

     به امید روزی که بروی ظروف بسته بندی عسل تمام بندهای استاندارد جزء

    جزء بدون کم کاست   با اعداد درست ثبت شود .

    عسل طبیعی به علت وجود انزیمها ی زنبوروموارد دیگر بعد از مدتی نگهداری در محیط خنک رس کرده یا شکرک می بندد و درصورت روبرو شدن با این مورد برای رفع مشکل تماس بگیرید.

    سید رضا حسینی کارشناس زنبور عسل و  مدیر عامل شرکت عسل آوران سادات                                                                                                                                      نکته بسیار مهم:                                                                                      اسم شرکت فوق از سه کلمه یعنی( عسل+ آوران+ سادات ) تشکیل شده و  اگر   در اینترنت   اسامی مشابهی جز این موردوجود داشته باشد ارتباطی به این شرکت ندارد.

     تلفن:  ۰۹۱۱۹۷۳۱۴۲۳

     

                                                                                                                                                        

     

                                                                                                                                                              

     

                                                                                                                    

     

     

     

     

     

     

    قبل از ورود به شغل زنبورداری از عدم حساسیت به نیش مطمئن شوید ولازم است بدانید تورم در اثر نیش خوردن بعد از مدتی تکرار رفع خواهد شد اما حالت پر خطر زمانیست که فرد دچار کاهش شدید فشار خون وتنگی نفس می شود واین موارد نیز دربعضی افراد در صورت مراقب توسط یک پزشک مجرب به مرور زمان قابل درمان می باشد . اما خوشبختانه تعداد افراد حساس به زهر زنبور عسل بسیار اندک می باشند.


    این مطلب تا کنون 11 بار بازدید شده است.
    منبع
    برچسب ها : طبیعی ,تولید ,زنبور ,کرده ,تقلب ,تعریف ,مصرف کنندگان ,تعریف واقعی ,عسلهای تقلبی ,حالت تقلب ,گیاهان دارویی ,اکثر عسلهای موجود ,شکم  زنبور ذخیره , ترشح وتوسط زنبور ,گلها  ترشح وتوسط ,

تبلیغات


    محل نمایش تبلیغات شما

پربازدیدترین مطالب

آمار

تبلیغات

محل نمایش تبلیغات شما

تبلیغات

محل نمایش تبلیغات شما

آخرین کلمات جستجو شده